Terug
Prins Ruben 1e
Hallo allemaal.

Mijn naam is Ruben Boenders en ik ben op 30-11-1988 geboren in Bosschenhoofd. Van jongs af aan vierde ik carnaval samen met mijn ouders. In mijn jeugdjaren was ik ook eens jeugdprins. Tijdens mijn tienerjaren vierde ik carnaval ook buiten Bosschenhoofd. Dat was ook erg leuk, maar na enkele jaren miste ik toch het vieren van carnaval in mijn eigen dorp. In 2010 werd ik benaderd door Michael Koevoets of het me leuk leek om bij de Raad van Elluf te komen. Het gevoel om iets voor de Bosschenhoofdse jeugd te doen, in combinatie met carnaval, was een schot in de roos. Na een goed gesprek werd ik lid van de Raad van Elluf, wat een fantastische beslissing en kans was. Het is een prachtige, hechte groep waar menig mens jaloers op mag zijn. Mijn tijd bij de Raad van Elluf heeft uiteindelijk 6 jaar geduurd, waarin ik ontzettend veel heb geleerd en samen met mijn collega's veel leuke dingen heb mogen organiseren en beleven."
Toen kwam ineens het moment dat we zonder Prins Carnaval kwamen te zitten. In eerste instantie was het de bedoeling om een nieuwe Prins van buiten de groep te krijgen, maar dit bleek toch lastiger dan gedacht. Uiteindelijk zou de Prins van interne komaf zijn. Na goed overleg met mijn vriendin Sonja Leijdekkers, leek het haar ook super leuk en gunde ze me deze kans heel erg. Sonja zelf is ook een carnavalsliefhebber in hart en nieren en viert carnaval in Bergen op Zoom. Zelf heb ik dit met haar mogen ervaren op 11-11-2015 (Vastenaovend). Dit is toch niet helemaal te vergelijken met hoe wij dit doen. Op 14-11-2015 ben ik tijdens 'Boer zoekt Prins' gepresenteerd als Prins Ruben d'n Eerste. Het was een geweldig moment en één om nooit meer te vergeten. De komende jaren zal ik als Prins voorop gaan in de Leut en samen met onze Stichting Carnaval er een geweldig feest van maken in ons mooie Smoorfrêtersland.
Buiten de Carnaval heb ik nog andere hobby’s. Ik voetbal bij Devo in het 3e elftal. Maar mijn grootste hobby is toch wel vliegen. Heb in juli 2013 mijn brevet gehaald en ben deze momenteel aan het uitbreiden met aerobatics, ook wel kunstvliegen genoemd.

Ik hoop dat jullie nu een beetje weten wie ik ben en dat we elkaar tijdens de vele carnavalsfeesten mogen tegenkomen.

Alaaaaaaaaf,

Prins Ruben d’n Eerste