Terug
Raadslid  Mädy
 
Beste Smoorfrêters,

Ik heb dit stukje geschreven als raadslid voor de carnavalswebsite. Laat me mezelf even voorstellen: ik ben Mädy Raats, geboren in Roosendaal en na een paar verhuizingen van hier naar daar ben ik uiteindelijk weer teruggekomen in het mooie Bosschenhoofd. Mijn vader, die ooit 'Pliessie Kiske' was, kennen jullie allemaal natuurlijk wel, dus je kunt wel aannemen dat bij mij carnaval met de paplepel is ingegoten.

Desondanks vind ik het een grote eer om deel uit te mogen maken van de raad van elf. Maar dat zegt niets over de gezelligheid van de groep. Ze zijn altijd heel hartelijk voor mij de mannen. Tijdens ons elf-elf bal in 2018, bij het 'Gouw Novemberfest', ben ik uitbundig als nieuw raadslid gepresenteerd. Ook dit was natuurlijk een avond om niet te vergeten. Ik wist niet wat me te wachten stond, en ja, ik was behoorlijk zenuwachtig.
Toen het moment eenmaal daar was, werden ik en drie andere meiden uit het publiek geroepen met de opdracht om met z’n vieren op zoek te gaan naar potten. Wij zochten en zochten, tot we allemaal een pot hadden gevonden. In iedere pot zat een briefje waaruit duidelijk werd wie het nieuwe raadslid zou worden. Maar dat was niet het enige wat in de potten zat; bij de drie andere meiden zat een worst in hun pot, maar in de mijne... gelukkig niet! Zoals velen van jullie al weten, hou ik helemaal niet van worst!


Het beloofde toen een heel mooi jaar te worden met als motto 'Un Gouw Fjist', want ja... wij Smoorfrêters bestaan anno 2018 50 jaar dus, dacht ik, dit zal goed gevierd worden, en geloof me maar, het was een superfeest! Helaas was dit wel het laatste jaar van onze Nar Kluit. Maar gelukkig is het jaar daarop weer snel een hele echte nieuwe Nar gevonden waar we superbij mee zijn.

Groetjes Mady.