Terug
Boer & Voorzitter   Hans
Ik wil me even voorstellen. Mijn naam is Hans Hagens, en ik ben een echte Bosschenhoofdse SmoorfrĂȘter. Ik ben al vele jaren gelukkig getrouwd met mijn vrouw Marleen Hagens-Koevoets, afkomstig uit Oud-Gastel. Samen hebben wij 3 kinderen: Claudia, Ronny en Jeroen, en 2 kleinkinderen: Kimberly en Michael. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als senior engineer/projectleider bij een groot telecombedrijf. Hier ben ik altijd druk bezig met mijn dagelijkse werkzaamheden, die vrij afwisselend zijn. Daarom zoek ik in mijn vrije tijd naar andere activiteiten op een heel ander vlak, zoals carnaval.

Carnaval is bij Marleen en mij, maar ook bij onze kinderen, van kinds af aan met de paplepel ingegoten, zoals ze dat zeggen. Wij hebben daarom ook een Bourgondische achtergrond; feestvieren staat bij onze familie hoog in het vaandel. De familie Hagens heeft, zo lang als ik me kan herinneren, altijd deelgenomen aan carnavalsactiviteiten.
Ik heb met veel plezier 25 jaar lang mijn diensten verricht bij de vrijwillige brandweer Hoeven/Bosschenhoofd. Ook zit ik inmiddels al 20 jaar met succes in de organisatie van de Bosschenhoofdse Midzomerfeesten. Gedurende 10 jaar heb ik me ingezet binnen de Stichting Kinderfeesten Bosschenhoofd. Bovendien ben ik al meer dan 10 jaar secretaris en medeoprichter van de vriendenclub 'het Bosschenhoofdse Schaaps Gilde'.

Na een periode als secretaris van de SmoorfrĂȘters, heb ik sinds 2016 de functie van voorzitter op me genomen. Op dit moment heb ik zowat alle functies binnen onze vereniging wel eens ingevuld. Dat is echt een bijzondere primeur, want zolang als onze carnavalsvereniging bestaat, is dat nog nooit voorgekomen.

Groeten,

Hans Hagens.
Vroeger had elk gebied in Bosschenhoofd zijn eigen wijk, en de wijkverenigingen waar ik bij betrokken ben geweest waren "De Hoogvliegers," "De Buitenbeentjes," en "D'n Biejenhoek," waar ik nog steeds bestuurslid van ben. Momenteel ben ik ruim 20 jaar actief betrokken bij deze mooie carnavalsvereniging en heb hier verschillende functies vervuld, van raadslid naar Pliessie, tot op dit moment als secretaris van Stichting Carnaval de SmoorfrĂȘters.

Als raadslid had ik al de drijfveer om het voortouw te nemen, iets wat mij als Pliessie Hannes, op het lijf geschreven stond. Later, als secretaris, ben ik veel zaken op papier gaan zetten. Ik sta bekend als een persoon die graag organiseert en uitvoert, samen met andere mensen. Ook hou ik van nieuwe uitdagingen. Als ik ergens aan begin, zet ik me er volledig voor in.
Als sigarenroker kan ie er ook wat van!