Terug
Raadslid Gylion
Beste Carnavals vrienden!

Ik ben Gylion Elgin, maar iedereen noemt mij Gieleke! Geboren in Breda, vader van 3 jongens (Ricardo, Keano en Kevin) en ben nu al enige tijd met twee van hen (keano en Kevin) woonachtig aan de Patershof in Bosschenhoofd. In het dagelijks leven ben ik bezig met mijn bemiddelingskantoortje in de zorg en sinds kort ook met een thuiszorg bedrijf voor geheel West-Brabant. Helaas ben ik gevraagd om een stukje te schrijven voor de site en de carnavalskrant.

Waarom zeg ik helaas? Nou, omdat ik kan praten als brugman, maar schrijven is een ander verhaal. Oke, maar wat zal ik dan eens gaan schrijven? Uhm, daar moet ik toch effekes over nadenken! Laat me het maar hebben over mijn toetreden en ervaring van het afgelopen jaar. Afgelopen jaar was het mijn eerste keer dat ik, samen met jullie, het mooie carnavalsfeest als raadslid mocht vieren. Het was voor mij een hele eer dat de toenmalige Prins Eric-jan den 1e mij vroeg of ik zin had de raad aan te vullen. Natuurlijk zei ik direct ja! Ik ben zelf Brabander ”in hart en nieren”, dus dat was een hele makkelijke keus.

Vroeger deed ik met mijn opa (Gilion Marijnissen), die zelf in de carnavalsvereniging van Breda zat, ook altijd gezellig mee feesten. Nadat ik ja had gezegd liet de prins me een beetje zweten, want ik moest het ook laten zien dat ik graag wilde. Na een paar telefoontjes was het dan zover. Ik werd voorgesteld aan de gehele club en was zo positief verrast van het warme onthaal dat ik kreeg van iedereen, dat ik ook hierbij kan zeggen dat ik trots ben om bij zo’n geweldig team te mogen horen. Maar ik moest me nog eerst gaan bewijzen! Ik kreeg direct huiswerk mee, want als je erbij wil horen dan moet je hem wel kennen he.
Nou dit lied vergeet ik van z’n lang zal ze leve niet meer! Ik was wel wat nerveus toen ik het moest zingen op het podium, omdat ik gewoon niet kan zingen, maar gelukkig kreeg ik goed hulp van de club en de menigte in de zaal. En vanaf dat moment hoorde ik er helemaal bij. Natuurlijk heeft ieder begin wat kinderziektes, zoals goed hesje of juiste steek, maar…… ik ben erbij! Verder was het een geweldige carnaval, als nieuweling loop je trouwens ook veel, maar dat vond ik toch ook niet zo erg. Je ziet blije kinderen, vrolijke mensen om je heen en daar gaat het om. Nou ik heb als geen grote fan van schrijven toch een beetje op papier gekregen (met zoveel mogelijk spaties) en wil het graag hier even bij laten. Ik hoop dat jullie er een beetje van genoten hebben!
Allaaaf !

Gieleke!